Utazunk a Misztikus Boszniába!

2019.03.14


Kedves Utastársaim!

Nagyszerű, hogy ilyen sokan vagyunk, akik egy hullámhosszra kerültünk és lelkesedve várjuk az utazásunk pillanatát Boszniába.
Jelenleg 37 fő az, aki bebiztosította már magát az útra.
A busz mellyel megyünk 44 fős.

Tehát ha valakinek vannak még olyan ismerősei, akik szívesen csatlakoznának hozzánk volna még rá lehetősége egy gyors döntéssel.

További szép napokat
Klára
Tel: 70 316 2665

Várjuk jelentkezéseiteket még van pár hely a buszon!

Jó hír, amire fel lehet készülni még!

Lefoglaltuk az Eden szállodát csoportunknak Mostarba.

Ez 4 csillagos wellness szálloda - ingyen használható- török fürdővel, 450 méterre a régi hídtól!

Ez azt jelenti, hogy fürdőruhát is pakolni kell!

Ezzel is segítve lehetünk felfrissíteni magunkat.

 

Misztikus Bosznia tavasszal

(4 nap/ 2 éjszaka)
2019. március 14-március 17.

A Mária Lovagrend Egyesület közreműködő szervezésében aTolmács és idegenvezető: Nikola PerusicSzellemi vezetők tolmácsa: Gyebrovszki Klára

Utazás: légkondicionált busszal

Szállás: 2 éjszaka Mostar környékén hotel 3*

Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban (2-3 ágy, fürdőszoba).

Ellátás: 2 félpanzió (svédasztalos reggeli és menüvacsora)

PROGRAM:
1.nap: indulás esti órákban: Békéscsabáról - Szegedről -Szabadkáról

Éjszakai utazás Szerbián keresztül Boszniába.

2.nap: Zavidovici kőgolyók, Visokoi piramisok

Mai nap izgalmas programját a nemrég talált hatalmas kőgolyóknál kezdjük. Ezek a kőgolyók, Európa legnagyobbjai közé tartoznak és - talán - több mint 13000 esztendősen, régi, letűnt civilizációkról mesélnek. A sétától Felfrissülve s visszaszállunk buszunkra és tovább haladunk a Visoko településen található, sokat vitatott piramisokhoz, vagy csak piramis formájú hegyekhez? Legnagyobb köztük a Nap piramis. Megnézzük a Piramisok alagútját, melyből eddig 850 métert nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Helyi vezetőnk megmutatja a rovásírást és ráérezhetünk a feltételezett bioenergia hatására az alagútban és az előtte fekvő parkban. Meditálásra is marad idő. Új élménnyekkel és gondolatokkal gazdagabban indulunk vissza a szálláshelyre. Szállásfoglalás, vacsora.

3.nap: Medjugorje, Blagaj. Mostar

Reggeli után Medjugorje felé veszünk az irányt. Felgyalogolunk a Jelenések hegyére, majd a Szent Jakab tiszteletére felszentelt templomot látogatjuk meg. Majd egy teljesen más világba átmegyünk. Más vallás, más kultúra vár ránk! Blagaj-ban teszünk egy sétát a gyönyörű környezetben, sziklafalba épült derviskolostorba, a Buna folyó partján. Majd a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városba, Mostar-ba látogatunk. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely a Mostar legismertebb dzsámijának számit.

Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek (a dzsámi és kilátó belépős). Hogy jobban megértsük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház (belépős). Élményekkel telve ideje, hogy megpihenjünk szállodánkban és vacsorával felfrissüljük.

4.nap: Sarajevo

Ízletes reggeli után irány Sarajevo. Délelőtti órákban megismerkedünk ennek a szív alakú országnak „büszke” fővárosával, Szarajevóval. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija - a kézművesek utcája sem. A várossal való ismerkedés után indulás haza.

Visszaérkezés késő esti órákban.

Részvételi díj: 2-3 ágyas szobában: 44.900 Ft/fő/2éj félpanzióval

Egyágyas felár: 8.900 Ft/fő/2éj

Üdülőhelyi díj: 1.500 Ft/fő 12 év felett

Csoportos BBP-biztosítás: (2.300 Ft/fő)

Belépőjegy ára a helyszínen fizetendő: kb. 35-40 EUR/fő.

A részvételi díj tartalmazza:

Autóbuszos utazást, szállás és étkezések díját, idegenvezetést-tolmácsolást.

A részvételi díj nem tartalmazza: üdülőhelyi díjat, belépőjegyeket és a kedvezményes Csoportos BBP-biztosítás, valamint az útlemondási biztosítás díját.

 

A jelentkezési határidő: gyors döntés szükséges!

Ezzel egyidejűleg minimum 10.000,-Ft foglalási előleg befizetését kérjük az alábbi számlára átutalni:Mária Lovagrend Egyesület: 53900052-13006350-00000000 (Békés Takarék)Közlemény rovatba írni: részvételidíj Bosznia

A teljes összeg átutalása legkésőbb 2019. február 25 - ig szükséges.

 

Email-ben kérném az alábbi adatok megadását

Név:

Születési név – hely- idő:

Lakcím:

Telefonszám:

Utazási okmány szám:

Elérhetőség és jelentkezés:Gyebrovszki Klára Tel: 70316 2665, e-mail: klari.gyebrovszki@gmail.com
Nikola Perusic
Tel: 060/0687546 , e-mail: perusic.nikola@gmail.com

Nagy örömünkre szolgál az, hogy velünk tartasz!

 

A további részletekről a jelentkezéseket követően tájékoztatunk!